A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Калинова алея

Дата: 21.04.2022 11:01
Кількість переглядів: 39

Новоград-Волинське вище професійне училище  підтримало  акцію «Посади калину – відроди Україну».
Викладач  Гайдайчук Галина Петрівна підготувала  садженці та разом з учнями   висадили на території навчального закладу калинову алею. 
Ще одна калинова алея була висаджена на території училища раніше.  
  Калина – це наша Україна. Це той символ, що і пам’ять людську береже, нагадуючи про милі краї, символ безсмертя, невіддільний від життя 
Плоди калини стали символом мужності людей, що віддали своє життя боротьбі за Україну. Тому калина символізує мужність і незламність духу в боротьбі за незалежність рідного краю, благородний порив виборювати свободу й гідність людську.
Колись, у сиву давнину, калина уособлювала народження Всесвіту, була символом вогняної трійці: Сонця, Місяця й Зорі. Тому і назву свою одержала від давньої назви Сонця – Коло. Символ кола – це вічність.
Ми пам»ятаємо мудре народне прислів’я: «Пам'ятай, дитино, що казала мати: «Посади калину в себе біля хати!»
Сьогодні ми переживаємо важкі часи. Українські воїни ціною власного життя та здоров»я захищають незалежність та територіальну цілісність України.
Пісня «Ой у лузі червона калина», гімн Українських січових стрільців, стала уособленням нашого спротиву, боротьби та гуртування перед російською агресією. 
Ми віримо в нашу перемогу та відродження України!
Тож нехай квітує і родить ягодами калина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора