A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Краєзнавчий екскурсійний квест

Дата: 21.10.2019 11:16
Кількість переглядів: 193

16 жовтня 2019 року  учні Новоград-Волинського вищого професійного училища, на чолі з класним керівником 10 групи Тетяною Лопатюк, здійснили краєзнавчий екскурсійний квест по місцях дислокації морського авіатехнічного училища. Учні ВПУ відшукали по фотокартках такі місця як: КПП, алею «Відмінників служби», алею «Льотчиків-героїв», декоративну стелу в районі КПП, солдатську чайну та пам’ятник льотчику випробовувачу – Валерію Павловичу Чкалову. Також в ході квесту було встановлено, що засновано училище було у липні 1953 року, навесні і влітку 1954 року розвернулися роботи з озеленення містечка. Розпочалося будівництво стадіону і навчального аеродрому. У 1955 році побудовані стрілецький тир та постійне наметове містечко. У 1957 — басейн, стадіон та спортивні майданчики в районі будинків офіцерського складу.

Училище було визнане одним з найкращих серед навчальних закладів ВПС ВМФ. В училищі готували техніків авіаційного обладнання на літаки МІГ-17, МІГ-19 та ІЛ-28 та техніки авіаційного озброєння для Військово-Морського Флоту.

1 листопада 1961 року 245-те Морське авіатехнічне училище реорганізовано у 64-ту школу авіаційних механіків, яка 2 липня 1962 року отримала Прапор частини. Вона проіснувала до 1995 року, підтримуючи всі гарні традиції, що були закладені попередником. Найдовше, 12 років, її командиром був Афанасьєв Геннадій Андрійович.

По завершенні екскурсії учні захоплено обговорювали отриману інформацію, ділились своїми враженнями та акцентували на тому, що історію свого краю необхідно не тільки знати, а й берегти бо людина без історії, як дерево без коріння – не має шансу на життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора