A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Методична секція викладачів суспільних дисциплін закладів П(ПТ)О області

Дата: 04.03.2020 12:31
Кількість переглядів: 467

       3 березня 2020р. на базі ДНЗ "НВВПУ" відбулася методична секція викладачів суспільних дисциплін закладів П(ПТ)О області "Формування соціальної компетентності здобувача освіти на заняттях суспільних дисциплін в контексті навчальних програм та державного стандарту повної загальної середньої освіти" у формі методичної майстерні. Розпочалося засідання із ознайомлення з навчальним закладом, перспективами його розвитку, комплексно-методичним забезпеченням суспільних дисциплін.

  

       Ковальчук Т.О., методист НМК ПТО, зосередила увагу учасників засідання на засобах формування соціальної компетентності здобувача освіти, уміння використову- вати набуті знання в практичній діяльності.
       Керівник секції Комісарчук О.А. акцентувала увагу викладачів на головному завданні сучасного освітнього процесу – навчити здобувачів мислити, узагальнювати, оцінювати та аналізувати, спираючись на свідчення минулого.
       Її думку підтвердив Редчиць С.П., викладач ГВПУНТ, який розповів про основні вимоги до розробки сучасного уроку.Викладач історії  ДНЗ "НВВПУ" Музика С.Ю. провела майстер-клас "Практичне заняття як засіб підвищення інтересу здобувачів  освіти до пошуку інформації, формування розуміння зв'язку між минулим і сучасністю: Інтелект карти -ефективний інструмент роботи з інформацією". Ще одним заходом стало відвідування відкритої лекції "Духовна атмосфера та літературно-громадська діяльність родини Косачів-Драгоманових" в Музеї родини Косачів. Відкриту лекцію змінила естафета викладацьких здивувань. Власним досвідом формування креативно-індивідуального стилю педагогічної діяльності поділились Ярмолюк М.М.(ЦПТО м.Житомира), Черниш О.Ф. (ДНЗ «ЦСО м.Житомира).


        Приділено серйозну увагу складанню таблиць як дієвому засобу формування предметно-історичних компетентностей майбутніх фахівців. Практикум з організації даної форми роботи на заняттях історії провели Ружанцева Г.С. (ДНЗ «БВПУ»), Мартинюк О.І. (ДНЗ «ЦЛППОН м.Житомира).
         Широке взаємне консультування розгорнулось навколо проблеми підготовки випускників до державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, шляхів мотивації здобувачів до навчання та участі у ЗНО.
         Змістовним та надзвичайно захоплюючим для учасників секції було відвідування Етнографічного музею ДНЗ «НВВПУ», створеного педагогічним колективом спільно із здобувачами освіти. Також викладачі побували в музейній кімнаті закладу, де оглянули учнівські вироби.  Всі заходи пройшли на високому методичному рівні і були відмічені усіма присутніми гостями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора