A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Відкриття навчально-практичного центру з підготовки за професією «Верстатник деревообробних верстатів»

Дата: 27.01.2021 14:50
Кількість переглядів: 202

26 січня  2021 року у Новоград-Волинському вищому професійному  училищі відбулися урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру з підготовки за професією «Верстатник деревообробних верстатів».

На цю урочисту подію завітали голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, начальник управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Людмила Колесник, начальник відділу професійної та вищої освіти управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації – Наталія Осипович, керівники міста та району, керівники місцевих підприємств, які надали спонсорську допомогу при створенні центру та представники ЗМІ.

Столярство – одне з найдавніших ремесел котрі опанувала людина. З часом ця професія удосконалювалась, ставала більш творчою та багатопрофільною.

Професія «Верстатник деревообробних верстатів» і сьогодні є затребуваною на ринку праці та користується попитом серед молоді.

Сьогодні в училищі професію столяра будівельного, різьбяра по дереву та бересту здобувають 52 учні 2 та 3 курсів, 27 учнів 1 курсу оволодівають новою професією «Верстатник деревообробних верстатів».   Ще 15 працівників ПП «меблева фабрика «Мірт»» та ТЗОВ «ФАКРО- ТЛ» проходять перепідготовку.

Тому,  створення центру та встановлення нового, сучасного, обладнання дасть можливість покращити рівень  підготовки  відповідних фахівців. Центр  працюватиме для якісного покращення сучасної матеріально-технічної бази, буде здійснювати підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників за новітніми технологіями із застосуванням сучасного обладнання.

В центрі встановлено двадцять нових, сучасних станків,  що дасть змогу розширити сферу нашої діяльності, надання послуг: виготовляти офісні меблі, тумбочки, столи і меблі в гуртожитки, дитячі садочки і школи. Для цього слугуватиме і ще одна, абсолютно – нова механічна майстерня № 2, або майстерня корпусних меблів.

Власними силами та при допомозі підприємств – спонсорів виконано великий обсяг робіт.

В приміщеннях центру замінено і модернізовано систему опалення, енергопостачання, перепрофільовано ще одну майстерню під механічну № 2 – верстатників, проведено ремонт всіх приміщень сучасними матеріалами  за сучасними технологіями. Загальна площа НПЦ центру – майже 500 кв. метрів. Загальні витрати – майже 2,3 млн. грн. 

Створення центру стало можливим при допомозі і участі  Житомирської обласної державної адміністрації і особисто голови Віталія Івановича Бунечка, бувшого заступника голови ОДА, а нині заступника міністра освіти  Віри Борисівни Рогової, начальника обласного управління освіти - Людмили Миколаївни Колесник та начальника відділу професійної та вищої освіти області - Наталії Євгеніївни Осипович

Центр працюватиме на користь традицій деревообробки.

Без профтехосвіти не може бути успішного майбутнього України.

Відкриття ще одного центру в області та десятків центрів в Україні свідчить про те, що для профтехосвіти відкриваються нові перспективи.

 

 

Заступник директора НВВПУ                                 Людмила Отверченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора