A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Козацька наснага

Дата: 01.10.2019 16:07
Кількість переглядів: 211

З метою організації змістовного дозвілля,  формування в учнів фізичного, соціального та духовного здоров'я, залучення учнів до занять фізичною культурою,    формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності, зміцнення здоров’я, виховання учнівської молоді на традиціях українського народу та збільшення рухової активності учнів, виховання бережного ставлення  до природи, збереження навколишнього середовища, культури відпочинку 27 вересня для учнів вищого професійного училища було організовано спортивно – розважальне свято «Козацька наснага» на тему: «Де козак там і слава».

Традиційно вже багато десятків років це свято проводиться щорічно на березі річки Случ. У заході взяли участь близько 400-от учнів 15 навчальних груп.

Напередодні учні прибрали територію біля річки, підготувавши її до проведення заходу.

Кожна група впорядкувала і облаштувала курені. І поки частина учнів розводила багаття та готувала козацькі страви, інша частина взяла участь у змаганнях з різних видів спорту, а саме: армреслінг, метання довбні на дальність, конкурс «Сила на силу», піднімання козака, підняття гирі, збивання на колоді, спортивно-розважальна естафета та перетягування канату.

Безкомпромісна, напружена боротьба відзначала усі спортивні конкурси. Більшість учнів продемонстрували високу фізичну підготовку.

А після змагань всі учасники свята куштували приготовані козацькі страви: козацьку юшку, куліш, сало, смажену картоплю, уху, різні каші, узвари тощо. Фантазії учнів не було меж.

Журі окрім результатів змагань оцінювало також оформлення куренів та забезпечення протипожежної безпеки, якість приготованих страв. Визначити переможців було дуже складно. Якщо спортивні змагання оцінювались конкретними результатами, то приготування страв оцінити було важко, адже кожна приготована страва була дуже смачна та оригінальна.

Переможцями змагань серед юнаків стали учні 2 курсу групи № 17, які посіли 1 місце, серед дівчат на 1 місці - учениці 3 курсу групи №6.

Друге місце зайняли юнаки  групи №3 та дівчата групи №5 (3 курс). Третє місце серед юнаків дісталось учням групи №16 (2 курс).

Учні груп № 12 та 18 були відзначені подяками. Всі переможці отримали солодощі.

З особливим задоволенням та захопленням сприйняли спортивне свято першокурсники, адже вони вперше стали учасниками такого цікавого заходу.

Учні навчилися розпалювати вогнище, облаштовуючи для цього місце, щоб забезпечити протипожежну безпеку. Отримали елементи екологічного виховання (після закінчення заходу всі прибрали свої місця від сміття). Спробували свої сили у спортивних змаганнях. Більше дізналися про українські традиції, козаків, їх улюблені страви. А дехто вперше займався їх приготуванням.

Учні також отримали нагоду вчитись працювати в команді, підтримувати єдиний командний дух.

 

Заступник директора з НВР                                                      Людмила Отверченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора