A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Голодомор: не маємо права забути...

Дата: 09.12.2021 08:12
Кількість переглядів: 106

Щорічно у листопаді в Україні  проходять жалобні заходи до Дня пам’яті  жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

Так, з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні у ДНЗ "Новоград-Волинському ВПУ" проведено уроки - пам'яті "Голодомор - нестихаючий біль України", години-реквієм "Голодна смерть", в кабінеті історії здобувачі освіти долучилися до оформлення виставки-спогад "Свічка плакала в скорботі"

Учні 1 курсу групи №17 з керівниками групи взяли участь у загальноміської акції "Скорботним реквієм",  яка відбулася 26.11.21 біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів.

27 листопада о 16.00 учні, працівники училища  приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку», запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам’яті та віри у майбутнє!

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Одна з найстрашніших сторінок в історії України

С.Ю. Музика викладач історії ДНЗ «НВВПУ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора