A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

А Бабин Яр мовчить…..

Дата: 08.10.2021 10:10
Кількість переглядів: 168

Пам'ять жертв Бабиного Яру - одна з найжорстокіших трагедій людства ХХ сторіччя.  Бабин Яр уже протягом десятиліть є символом страшних злочинів нацизму часів Другої світової війни.

З нагоди вшанування  пам’яті жертв Бабиного Яру та відзначення в Україні 80-х роковин трагедії у вищому професійному училищі проведено  ряд заходів.

Викладачами з предметів основи правових знань та громадянська освіта проведено Національні уроки Пам'яті на теми:«Пам'ять на тлі історії»; "Червона точка пам'яті…трагедія, яка не підлягає  забуттю», 

«Їх тисячі лягло у Бабин Яр глибокий…».                                      

Проведено години громадянського інформування  у всіх навчальних групах на тему: «Біль нашої пам'яті…»

Бібліотекарем училища підготовлено методичний матеріал та відеоролики для класних керівників  до 80-річчя трагедії  Бабиного  Яру.

В бібліотеці оформлено виставку-реквієм  «Бабин Яр: без права на забуття».

Учні групи №1відвідали в юнацькій бібліотеці МЦБС  бібліо-лекторій  на тему: «У Бабиному Яру палають сотні свіч…».

Учні групи №16 взяли участь в історичному екскурсі «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії», проведений у центральній міській бібліотеці.

Під час проведених заходів присутні   переглянули архівні відео та фотозаписи трагедії, знайомилися з документальними матеріалами Нюрнберзького процесу. Саме на Нюрнберзькому процесі було озвучено реальну кількість загиблих в Бабиному Яру - 168 тисяч євреїв і понад 300 тисяч військовополонених. Ці цифри підтвердив Міжнародний військовий трибунал.

Злочини в Бабиному Яру – це не тільки трагедія минулої війни, а й урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир.

 

                Заступник директора з НВР                   Людмила Отверченко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора