A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Перелік робітничих професій

Дата: 16.11.2022 08:24
Кількість переглядів: 33

Електрозварник ручного зварювання виконує ручне дугове зварювання деталей, вузлів та конструкцій з вуглецевих сталей у нижньому та вертикальному положеннях шва, наплавлення деталей, нагрівання виробів та деталей перед зварюванням; прихватку деталей, виробів та конструкцій в усіх просторових положеннях зварного шва, здійснює контроль якості зварних швів.

Вишивальник вишиває вручну та на вишивальних машинках нитками та бісером: серветки, скатертини, рушники, картини; оздоблює сукні та сорочки різними видами вишивки.

Кравець виготовляє вироби постільної та столової білизни, штори та ламбрекени, фартухи, чохли, за індивідуальним замовленням шиє спідниці і брюки, халати, сукні та блузи нескладної технологічної обробки. Виконує ремонти постільної, столової, натільної білизни та одягу.

Маляр виконує шпаклювання та фарбування поверхонь (стель, стін, підлоги) водоемульсійними, емалевими декоративними фарбами: пензлями, щітками, валиками, ручним фарбопультом. Виконує оздоблення поверхонь за трафаретами, фактурне шпаклювання. Обклеює поверхні стін різними видами шпалер та оздоблює приміщення декоративними виробами.

Перукар (перукар-модельєр) виконує прості класичні чолові, жіночі та дитячі стрижки; укладання волосся феном за класичною технологією; гарячу завивку волосся різними способами; прості зачіски з використанням бігуді; послуги з хімічної завивки та фарбування волосся.

Візажист виконує підготовку обличчя до макіяжу; різні види корекції обличчя, очей; макіяж повсякденний, діловий, вечірній, святковий, дитячий, чоловічий.

Різьбяр по дереву та бересту виготовляє з дерева художні вироби. Виконує композиції геометричної,  контурної та скульптурної, плоскорельєфної різьби на простих виробах: кухонна дошка, поличка, хлібниця, шкатулка, рамки для дзеркал. Виготовляє накладні елементи прорізною різьбою (на карнизах, ліжках, тумбочках).

Муляр влаштовує фундаменти, зводить стіни з цегли та блоків в житлових та господарських будівлях, виконує монтаж перемичок над віконними та дверними пройомами.

Штукатур здійснює оштукатурення зовнішніх та внутрішніх стін приміщень цементно-вапняними розчинами. Верхній шар штукатурки оздоблює декоративними, мозаїчними, бетонними розчинами.

Лицювальник-плиточник виконує облицювання поверхонь стін, підлоги, різними видами плиток (керамічними різних розмірів, декоративними та мозаїчними). Влаштовує підготовку поверхонь під облицювання плиткою.

Столяр будівельний виконує роботу по виготовленню та установці дверей, вікон, підлоги меблів, що вбудовуються, роботи по урізанні замків, дверних ручок, облицювання стін дерев’яними панелями, а також виготовляє різноманітні вироби з дерева: вішалок, карнизів, свічників та багато інших декоративних предметів.

Монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій виконує монтаж різних залізобетонних конструкцій в житлових та виробничих конструкціях; роботи по закріплюванні монтажних болтових з’єднань; встановленні самонарізних болтів; утеплюванні бетонних та залізобетонних конструкцій; укладанні плит дорожнього покриття.

Опоряджувальник будівельний виконує високоякісне оштукатурення різних поверхонь; шпаклювання, ґрунтування, фарбування поверхонь пензлями, щітками, валиками, ручним фарбопультом; фарбування поверхонь олійними та водоемульсійними фарбами; обклеювання поверхонь стін шпалерами, тканинами. Опоряджує поверхні декоративними розчинами. Виконує ремонт плиткових підлог, облицювання поверхонь стін різними видами плиток; настилання підлоги плитками різними способами; облицювання підлог із застосуванням машин для вібровдавлювання плиток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора