A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Володимир Вернадський – вчений, чиї дослідження випередили свій час

Дата: 16.03.2023 09:00
Кількість переглядів: 27

Обличчя історії України формують особистості. Це ті видатні історичні постаті, які залишили свій важливий внесок в історії і стали гордістю України. Серед них – Володимир Вернадський – український вчений, якого порівнюють з Ньютоном і Ейнштейном.

Із нагоди 160-річчя від дня народження науковця учні навчальної групи №6 Новоград-Волинського вищого професійного училища разом із викладачем історії Світланою Музикою завітали до Центрального бібліопростору імені Юрія Ковальського на історичну подорож «Вчений, чиї дослідження випередили свій час».

Володимир Іванович Вернадський – вчений-енциклопедист, філософ, природодослідник, творець численних теорій, перший президент Української Академії наук, засновник Національної бібліотеки Української Держави (нині - Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського).

З його ім’ям пов’язані важливі сторінки природознавчого дослідження України та визначальні етапи організації й розвитку національної науки, освіти, культури ХХ ст.

Під час заходу здобувачі освіти дізналися багато цікавих фактів із життя вченого, його зв'язок з Україною, а геолог і краєзнавець Володимир Іконніков розповів про вклад  академіка в розвиток науки.

Володимир Вернадський належав до тих патріотів України, які передбачали щасливе завтра свого народу, який обов'язково посяде гідне місце і в Європі, і в світі: «Я вірю у велике майбуття і України, й Української академії наук...».

 

За матеріалами Центрального бібліопростору імені Юрія Ковальського



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора