A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Чи можна додатково захистити файли, які пересилають через пошту Gmail?

Дата: 05.01.2023 09:12
Кількість переглядів: 33

⚡ Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші.

📨🔐 Якщо вам потрібно переслати електронною поштою важливі файли і ви хочете додатково захистити інформацію, стане у пригоді конфіденційний режим Gmail. Він має певні переваги перед звичайними листами, проте не гарантує 100% безпеки.

ℹ️ Можливості конфіденційного режиму Gmail:

◼️ Одержувач не зможе копіювати, вставляти, завантажувати, друкувати й пересилати іншим текст повідомлення та вкладені в нього файли. Але! Залишається можливість зробити фото або скріншот з екрану.

◼️ Відправник може встановити строк доступу до листа: доба, тиждень, місяць, три місяці, п’ять років. Після закінчення цього терміну одержувач більше не зможе відкрити лист.

◼️ Конфіденційний електронний лист можна надсилати не тільки на адреси Gmail, а і на адреси будь-яких інших поштових сервісів. Одержувач отримає відповідне повідомлення про отримання листа в конфіденційному режимі.

◼️ Іноді, надсилаючи листи, ми просимо одержувачів видалити їх одразу після прочитання. Проте не можемо проконтролювати, чи було це зроблено. У випадку з конфіденційними листами Gmail відправник може закрити доступ до листа у будь-який час. Для цього потрібно зайти в папку Надіслані, відкрити лист і натиснути кнопку Заборонити доступ.

◼️ Також Gmail пропонує можливість встановлювати код доступу до конфіденційного листа, який буде надісланий отримувачу в sms. Проте у переліку країн, на номери яких можуть надходити такі sms, поки України немає.

Як увімкнути конфіденційний режим, надсилаючи лист

💻 На комп’ютері: Створіть новий лист – Натисніть на нижній панелі керування значок у вигляді замку з годинником – Зробіть усі потрібні налаштування.

📲 Android та iOS: Створіть новий лист – Натисніть значок “Ще” у вигляді трьох крапок у правому верхньому кутку – Натисніть Конфіденційний режим – Зробіть усі потрібні налаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора