A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Як захиститись від шахраїв: поради поліції

Дата: 30.03.2023 09:58
Кількість переглядів: 41

 

Шахрайство стає все більш масовим явищем. Напевно кожен хоча б раз в житті зустрічався з телефонними шахраями, які намагались видурити кошти, отримавши дані банківської картки чи вигадуючи історії з родичами в поліції чи лікарні.

Про низку поширених схем шахрайств в умовах повномасштабної війни та порадами, як уникнути обману, здобувачам освіти навчальних груп №1 та №6 розповіла старший інспектор сектору ювенальної превенції Звягельського районного відділу поліції ГУНП в Житомирській області Олена Кайданович.

Під час зустрічі йшлося про те, що шахраї не полишають спроб заволодіти чужими коштами, використовуючи старі та вигадуючи нові схеми афер. Зазвичай, злочинці вимагають гроші у жертви на «порятунок» її рідних, які начебто «потрапили в біду», або пропонують в мережі Інтернет купити товар за низькими, «вигідними» цінами. Також шахраї можуть представлятися працівниками банківських установ, аби виманити необхідну конфіденційну інформацію для отримання доступу до банківських рахунків. Наголошувалось, що треба завжди аналізувати інформацію, яка надходить телефоном та під час зустрічей з незнайомцями.

Також ювенальний інспектор нагадала учням про відповідальність за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, правила дорожнього руху та акцентувала увагу на використанні світловідбивних елементів у темряві.

Окремо обговорили можливі ризики для молоді у соціальних мережах.

 

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2023  #PlanYourMoney #PlantYourFuture #GMW2023


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора