A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Електронні книжки українською мовою: безоплатні сервіси

Дата: 14.03.2023 10:51
Кількість переглядів: 50

Використання електронних книжок має для читача багато переваг: вони економлять місце та кошти, допомагають зберегти довкілля тощо. Під час пошуку сервісів, що забезпечують доступ до таких книжок, часто виникають труднощі. Тож ми пропонуємо вам добірку найбільш зручних безоплатних ресурсів для завантаження та читання електронних книжок українською мовою.

УкрЛіб — попри те, що метою сайту є забезпечення легкого доступу саме до української літератури, на ньому є і твори світової літератури. Основну частину цих текстів підібрано за шкільною програмою, проте ви також можете прочитати багато інших творів світових та українських письменників. Сайт не пропонує опції завантаження книжок, проте ви завжди можете переглянути їх у вільному доступі онлайн. 

Електронна бібліотека «Україніка» — бібліографічний електронний ресурс усієї документальної спадщини України з науково-довідковими, бібліографічними й текстовими ресурсами, репрезентаціями оцифрованих оригіналів документів. Бібліотека надає широкій громадськості доступ до документів та книжок державно-національної ваги, які можна переглянути онлайн. Однією з переваг цього ресурсу є розширена пошукова система, яка допоможе вам знайти відповідний вашому запиту матеріал.

Українська цифрова бібліотека — для користування цією бібліотекою необхідно встановити застосунок для ОС Android. Незареєстровані користувачі мають змогу лише переглядати описи книжок та ознайомчі фрагменти, натомість зареєстровані можуть вибрати для читання кілька творів і завантажити їх на свій пристрій. Усі книжки в застосунку мають український контекст.

KnigoGo — має широкий асортимент українських книжок, що поділені за різноманітними жанрами. Представлено великий вибір художньої літератури, дидактичних матеріалів та книжок для саморозвитку, психології тощо. На відміну від деяких інших сервісів з українськомовними текстами, він пропонує доступ до багатьох сучасних книжок-бестселерів. Їх можна завантажити в різних форматах та прочитати онлайн.

PocketBook — магазин гаджетів для читання, що здійснює продаж електронних книжок. Однак на цьому ресурсі є також безоплатні варіанти. Розділ із такими книжками представлений перлинами української класики — текстами Панаса Мирного, Лесі Українки, Івана Франка, Івана Карпенка-Карого та інших. Загалом сайт надає можливість прочитати знакові для національної літератури твори.

Chitaka — книжкова онлайн-бібліотека, де ви можете знайти книжки будь-якої тематики та для будь-якого віку. Усі безоплатні електронні книжки містяться у відповідному розділі. Тут ви можете завантажити в повному обсязі як всесвітньо відомі іноземні твори, так і твори української класики.

WorldInBooks — на сайті зібрані книжки найкращих письменників з усього світу, серед яких є велика кількість науково-популярної літератури, підручників та наукових праць. У розділі «Безкоштовні книги» опубліковано повні версії деяких книжок, які можна завантажити або читати онлайн. Для цього достатньо завантажити зручну для вас програму для читання та саму книжку з ресурсу в необхідному форматі.

OpenBook — проєкт, основним завданням якого є популяризація електронної літератури в українськомовному середовищі та створення якісної електронної книжки у вільному доступі. На сайті ви можете переглянути книжки української та світової літератури. Категоризація усіх творів відбувається за авторами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора