A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки «Нерозлучники»

Дата: 05.04.2023 11:37
Кількість переглядів: 90

«Нерозлучники» - під такою назвою у межах ярмарку професій «Знайди своє майбутнє» пройшов майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки, який провела наша майстриня Світлана Голеня.

Мотанки «Нерозлучники» - це як сімейний портрет, вони народжуються при створенні сім′ї і передаються у спадок іншим поколінням. Оскільки лялька-мотанка «Нерозлучники» є символом та оберегом міцного сімейного союзу, тому робиться ніби на одній руці, щоб чоловік і дружина йшли по життю рука об руку, були разом у радості і біді.

У наші дні яскраво простежується тенденція відродження стародавніх обрядів, зокрема використання слов’янських оберегів. Ляльки-мотанки в цьому випадку не є винятком. Дарують їх до весілля, на річницю цієї події або просто парі з побажанням любові, вірності та взаєморозуміння.

Під час майстер-класу усі учасники поринули у таємничий світ сакральних знань, а також створили свою ляльку-мотанку, яка є чудовим подарунком родині та близьким людям.

Новоград-Волинське вище професійне училище відроджує кращі українські традиції. Для учнів діє гурток декоративно-прикладного мистецтва «Український оберіг». Зокрема, саме роботи вихованців цього гуртка представлено на виставці, яка проходить у Молодіжному бібліопросторі ім. Лесі Українки.

Дякуємо Молодіжний бібліопростір ім.Лесі Українки за співпрацю!

 

За матеріалами Молодіжного бібліопростору ім. Лесі Українки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора