A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Відбувся майстер-клас з виготовлення поробки великодньої тематики для дітей із родин загиблих Героїв

Дата: 07.04.2023 14:28
Кількість переглядів: 35

Весна. На порозі головне православне свято – Великдень. Воскресіння Христове було і залишається найсвітлішим і найбільшим святом у християнському світі. Одним із його яскравих елементів є виготовлення пасхальних сувенірів.

6 квітня на запрошення Звягельського міського центру соціальних служб майстер виробничого навчання училища Людмила Кизяк провела майстер-клас з виготовлення поробки великодньої тематики для дітей із родин загиблих Героїв. Втілити в життя задуми юних учасників допомагали учні 3 курсу професії «Кравець, вишивальник».

Захід проходив на базі Центральний бібліопростір імені Юрія Ковальського. Його вирішили організувати для того, щоб діти відволіклися від реалій сьогодення, а ще задля розвитку творчої уяви дітей, їхнього естетичного сприйняття.

На початку майстер-класу майстриня розповіла дітям про великодні традиції українців, котрі від давніх часів дійшли до нинішніх поколінь, а також про цікавий великодній обряд – ВОЛОЧИ́ЛЬНЕ: «За традицією другого дня свят люди провідували одне одного, христосувались, обмінювалися писанками або крашанками. Найчастіше це робили діти 8-12 років, переважно хлопчики. Невеликими гуртами вранці вони обходили дідусів та бабусь, хрещених. Мати клала в хустку писанки чи крашанки, іноді, якщо це найближчі родичі, то й кільце ковбаси. Такі навідини називалися «нести калача», або «волочене».

Захід приніс багато задоволення його юним учасникам та був дуже пізнавальним. Кожен маленький митець забрав із собою свій творчий доробок.

Сподіваємось, що ці великодні роботи принесуть дітям та їхнім родинам здоров’я, щастя, достаток, удачу та мир нашій Україні!

 

Фото: Звягельський міський центр соціальних служб



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора