A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Штукатур

Дата: 16.03.2023 14:42
Кількість переглядів: 27

Штукатурні роботи належать до великої групи оздоблювальних робіт, а професія штукатура займає особливе і дуже помітне місце серед інших будівельних професій. Робота штукатура полягає у виконанні вирівнюючого або декоративного шару розчину на поверхнях стін, стель та інших конструкцій. Штукатурять поверхні, як всередині приміщень так і на фасадах. Штукатур готує поверхню до опорядження, готує розчин, наносить його вручну або механізованим способом на поверхню, розрівнює і затирає.

Штукатур є тим будівельним фахівцем, від якості роботи якого залежить, як буде виглядати будинок після введення його в експлуатацію. Висококваліфікований штукатур за своїм рівнем майстерності наближається до художника. Результати роботи штукатура завжди на видноті, тому кажуть, що його робота є візитною карткою всіх будівельників, які споруджували будівлю.

Впродовж навчання вивчає як виготовляти розчин з сухих готових матеріалів і сумішей; накладати розчин на поверхню, що підлягає штукатурці; вирівнювати поверхні; опоряджувати колони, балки, фасади.

Перспективи: Люди з такою професією працюють в різних організаціях. Адже не тільки будівельні компанії містять бригади штукатурів. Такі фахівці працюють ще й у великих організаціях з великим обсягом своїх приміщень, які потрібно постійно ремонтувати і перебудовувати. Працюють як в приміщенні, так і на відкритому повітрі. Безумовно, ця професія дуже затребувана і коло потенційних клієнтів дуже широкий, адже ремонт роблять як приватні особи, так і компанії, підприємства. Причому, якщо будівництво, в основному, розпочинають в теплу пору року, то замовлення на ремонтні роботи всередині приміщень є завжди. Але тут, як і в будь-який інший професії, найголовніший чинник затребуваності — це професіоналізм та вміння самого фахівця. Так що, можна сказати сміливо — у хорошого штукатура робота буде завжди.

Навчальні матеріали ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора