A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Кравець

Дата: 16.05.2019 15:02
Кількість переглядів: 316

Професія закрійника потрібна людям для задоволення культурних, естетичних потреб у пошитті одягу.
Професійна діяльність закрійника потребує доброї загальноосвітньої підготовки. Глибокі знання із шкільних предметів - математики, креслення, малювання, трудового навчання - є базою для опанування прийомами побудови креслень викройок та моделювання одягу.
Професія закрійника передбачає наявність таких рис характеру, як акуратність, витримка, доброзичливість, тактовність, стриманість, ввічливість.

Ремесло кравця  одне з найдавніших ремесел , котрі опанувала  людина. Спочатку одяг був дуже простим  і пошивався вручну, з часом крій ускладнювався, та і потреба в різноманітному, красивому вбранні збільшувалась і виробництво його поволі почало набирати масових об’ємів.

У спілкуванні з клієнтом з'ясовує його побажання, уточнює замовлення. Допомагає клієнту вибрати фасон виробу, враховуючи: типи тканини, моду і особливість фігури клієнта. Знімає необхідні мірки. Замальовує обраний варіант фасону, оформляє замовлення. Робить викройку, розкрій. Розподіляє операції пошиття між швачками. Проводить примірювання і видачу замовлення клієнта.

Закрійник повинен володіти точним окоміром (лінійним, об'ємним), доброю зорово-руховою координацією, розвиненою просторовою уявою, доброю довгостроковою і оперативною пам'яттю, умінням розподіляти увагу і концентрувати її в умовах перешкод, а також толерантністю до численних контактів, володіти навичками ділового спілкування і здатністю конструктивно сприймати критику на свою адресу.

Закрійник повинен знати:

    - основи конструювання і розкрою, технологію розкрою, пошиття та ремонту виробів;
    - призначення та властивості матеріалів, що використовуються;
    - сучасні напрями моделювання;
    - кращий досвід роботи за професією;
    - правила охорони праці.

Основними завданнями закрійника є:

    - вибір фасону виробу відповідно до тенденцій моди, індивідуальних особливостей фігури, віку і зовнішності замовника, пошивних властивостей тканини;
    - ремонт одягу;
    - створення моделі одягу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора