A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Щоб боротися, треба знати: туберкульоз

Дата: 05.04.2023 16:04
Кількість переглядів: 47

Туберкульоз – ворог, який завжди поруч. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ця хвороба входить до переліку десяти найбільш смертельно небезпечних інфекційних захворювань світу.

До повномасштабного вторгнення Україна впевнено впроваджувала інноваційні рішення для боротьби з туберкульозом та займала у цьому напрямку лідируючі позиції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. Проте в умовах війни життя багатьох українців значно погіршилося. Неймовірно складні умови, тривале перебування у непристосованих підвалах та сховищах, без світла, води, тепла та їжі, стреси, міграційна криза… Усі ці фактори збільшили ризики розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема й туберкульозу.

Напередодні Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, лікар-педіатр КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Звягельської міської ради Лариса Демчук поспілкувалася із учнями училища про захворювання туберкульозом.

Лариса Віталіївна розповіла здобувачам освіти про те, якими ознаками та симптомами супроводжується це захворювання, які шляхи його передачі та способи захисту, а також як правильно його лікувати.

Пам’ятайте, що туберкульоз - виліковний, але є умова: раннє виявлення та своєчасно розпочате лікування, яке за жодних обставин не можна переривати!

Бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора