A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Перукар (перукар-модельєр)

Дата: 16.03.2023 16:13
Кількість переглядів: 43

Перукар (перукар-модельєр) – це творча професія, що потребує фундаментальної професійної підготовки. Перукар – це творець нового образу клієнта, тобто художник, і результатом його роботи стає не лише гарна зачіска, а й чудовий настрій.

Фахівець перукарської справи не тільки стриже, фарбує, сушить і завиває волосся, але й майстерно використовує машинку і фен, знає особливості хімічних розчинів фарб і їх біологічне вплив на людину. Він працює і з жінками, і з чоловіками, і з дітьми.

Перукар-модельєр виконує модельні та вечірні зачіски, авангардні стрижки, молодіжні та вечірні зачіски, стрижки гарячими ножицями, весільні укладки, спектральне фарбування, володіння технологіями провідних фірм.

Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги і приховати недоліки обличчя відвідувача. За допомогою хорошої зачіски можна скорегувати овал обличчя, зробити межі пропорційнішими і привабливішими. Добре підібрані кольори, тон і спосіб фарбування вигідно представлять відтінок шкіри і очей, приховають сивину.

Для успішної роботи перукар повинен володіти всілякими прийомами стрижки волосся, вивчити стандартні типи облич і відповідні до них зачіски, орієнтуватися у всьому різноманітті фарб і засобів для хімічної завивки, а також знати, як використовувані в перукарському ремеслі речовини взаємодіють з різними типами шкіри і волосся.

Перукарі працюють у салонах — перукарнях, салонах краси за індивідуальним методам організації праці.

Перспективи професії: Представники даної професії завжди затребувані, а у зв’язку з тим, що бажання людей гарно виглядати зростає, попит на них буде і далі зростати. Перукарі, що зробили собі ім’я обслуговують відомих людей, беруть участь у міжнародних конкурсах. Деякі відкривають салони краси, власні студії зачісок.

Навчальні матеріали ТУТ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора