A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Візажист

Дата: 16.03.2023 16:23
Кількість переглядів: 40

Візажист – творець краси та неповторності

Візажист - фахівець, який створює певний образ людини за допомогою засобів макіяжу. Візажиста часто називають «художником по обличчю», від французького слова «visage» - «особа, образ, вид» або «make-up artist», що означає «художник по косметиці». Це яскрава і цікава професія.

Візажист має знати: як створити певний образ, підкреслити переваги обличчя людини і приховати недоліки. Працюючи з обличчям, візажист повинен враховувати природні дані клієнта, знати, що потрібно підкреслити за допомогою макіяжу, а що приховати. Фахівець повинен знати, які кольори і текстури підходять даному типу зовнішності, костюм, образ, доречні для певного періоду, року, події.

Візажист має вміти: визначати типи шкіри обличчя клієнта та підбір відповідних йому косметичних засобів, за допомогою яких можна усунути дефекти шкіри; підбирати макіяж; підготувати клієнта до процедур; маскувати недоліки; підкреслювати елементи особи: брів, вій, губ; нанесення макіяжу; вміти підбирати косметичні засоби і декоративну косметики з порадами з їх використання в домашніх умовах.

Сфера професійного використання: може працювати в салонах краси, модельних агентствах, косметологічних кабінетах, кіностудії, театрах, телебаченні, спеціалізованих магазинах відомих косметичних марок.

Перспективи: кар'єрне зростання візажиста відбувається по мірі зростання майстерності. Стати Справжнім Майстром непросто, але це єдиний шлях для досягнення популярності, стабільності і високої зарплати. Стаючи знаменитим, візажист напрацьовує власну клієнтуру і може відкрити власний салон. Працюючи найманим співробітником, візажист має можливість піднятися по кар'єрних сходах до топ-стиліста і арт-директора салону або студії краси.

Навчальні матеріали ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора