A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Опоряджувальник будівельний

Дата: 16.03.2023 16:35
Кількість переглядів: 177

Опоряджувальник будівельний - це фахівець, від якості роботи якого залежить зовнішній вигляд будівельних конструкцій. Мета опорядження будівель і приміщень – надати поверхні будівельних конструкцій естетичну промовистість, захистити від руйнівних впливів, поліпшити санітарно-гігієнічні і технологічні умови експлуатації, позитивно впливати на емоційний стан людини.

У будь-якому будівельному виробництві, на будь-якій будові неминуче наступає відповідальний період, коли будівельники підходять до виконання завершального циклу робіт з оздоблювання зведеної будівлі або споруди. Іншими словами, приходить час для штукатурних, лицювальних, малярських, шпалерних і інших робіт оздоблювального циклу, коли будівництво цілком належить будівельникам опоряджувальних фахів – опоряджувальникам.

Опоряджувальник будівельний: виконує будівельні та ремонтні роботи; готує поверхні для виконання опоряджувальних робіт (штукатурні, малярні, лицювальні); готує розчини, фарби за сучасними технологіями для виконання різних видів опоряджувальних робіт; наносить вручну або механізованим способом розчини, грунтовки, фарби на різні види поверхонь; при виконанні опоряджувальних робіт використовує ручний та електричний інструмент; володіє сучасними технологічними та високоякісними прийомами роботи; розмічає за допомогою лазерних приладів поверхні; перевіряє правильність виконання робіт контрольно-вимірювальним інструментом.

Ринок праці. Працюють в житловому та комунальному господарстві населених пунктів, ремонтно-будівельному виробництві.

Навчальні матеріали ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора