A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Про основи правил пожежної, мінної та електробезпеки розповіли викладачам та майстрам виробничого навчання училища

Дата: 30.01.2023 16:37
Кількість переглядів: 31

27 січня для викладачів та майстрів виробничого навчання училища було проведено лекцію з основ правил пожежної, мінної та електробезпеки.

Під час зустрічі комендант гуртожитку (за сумісництвом інженер з охорони праці) Сергій Яневич розповів про основні правила пожежної і протипожежної безпеки, причини виникнення пожеж та правила, які треба виконувати, щоб їх запобігти. Також було акцентовано увагу на порядку дій у випадку виникнення пожежі та особливостях користування первинними засобами пожежогасіння.

Актуальним питанням, яке розглянули у ході лекції, є попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами. Зазначалося, що сьогодні наша держава є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними предметами у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами на територіях проведення бойових дій. Передусім це – залишені в деокупованих містах та селах міни та інші вибухонебезпечні предмети. Ці страшні «подарунки» від жорстокого і підступного ворога також потрапили в неконтрольований обіг по території всієї країни. Тому реалії сьогодення вимагають від кожного з нас більшої уваги та обережності.

Не менш важливими питаннями залишаються правила електробезпеки, причини виникнення електротравм, умови ураження людини електричним струмом. Про них під час заходу розповів механік, відповідальний за електрогосподарство в училищі Святослав Тишинський.

На завершення лекції викладачі та майстри виробничого навчання написали тест з охорони праці та безпеки життєдіяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора