A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Опоряджувальник будівельний

Дата: 17.10.2022 16:43
Кількість переглядів: 40

Опоряджувальник будівельний - це фахівець, від якості роботи якого залежить зовнішній вигляд будівельних конструкцій. Мета опорядження будівель і приміщень – надати  поверхні будівельних конструкцій естетичну промовистість, захистити від руйнівних впливів, поліпшити санітарно-гігієнічні і технологічні умови експлуатації, позитивно впливати на емоційний стан людини.

У будь-якому будівельному виробництві, на будь-якій будові неминуче наступає відповідальний період, коли будівельники підходять до виконання завершального циклу робіт з оздоблювання зведеної будівлі або споруди. Іншими словами, приходить час для штукатурних, лицювальних, малярських, шпалерних і інших робіт оздоблювального циклу, коли будівництво цілком належить будівельникам опоряджувальних фахів – опоряджувальникам.

ХАРАКТЕР РОБОТИ:

? виконує будівельні та ремонтні роботи;

? готує поверхні для виконання опоряджувальних робіт (штукатурні, малярні, лицювальні);

? готує розчини, фарби за сучасними технологіями  для виконання різних видів опоряджувальних робіт;

? наносить вручну або механізованим способом  розчини, грунтовки, фарби на різні види поверхонь;

? при виконанні опоряджувальних робіт використовує ручний та електричний інструмент;

? володіє сучасними технологічними та високоякісними  прийомами роботи;

? розмічає за допомогою лазерних приладів поверхні;

? перевіряє правильність виконання робіт контрольно-вимірювальним інструментом.

УМОВИ РОБОТИ. Професійна діяльність опоряджувальника  будівельного належить до фізичної праці середнього навантаження і напруження. Обмежень щодо статі і віку професія не має. Ремонтні роботи виконуються в різних кліматичних зонах. Робітники працюють як усередині приміщень, так і на відкритому повітрі та на висоті.

РИНОК ПРАЦІ. Працюють в житловому та комунальному господарстві населених пунктів, ремонтно-будівельному виробництві.

МЕДИЧНІ ОБМЕЖЕННЯ. Порушення опорно-рухового апарату, захворювання серцево-судинної системи, органів травлення та органів дихання, захворювання органів зору, алергічні захворювання, ревматичні захворювання суглобів, а також фізичні вади здоров'я, слабкий імунітет, слабо розвинена пам'ять, відсутність практичного мислення.

ВИМОГИ ДО ІНДИВІДУАЛЬНИХ ПСИХОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ. Хороший зір з правильним кольоровідчуттям, чітка координація руху рук (кистей і пальців), добре розвинуті просторове, аналітичне, логічне та конструктивне мислення; охайність, стриманість, самоконтроль; уважність, пам'ять, розвинене просторове уявлення.

ПЕРСПЕКТИВИ

Якщо ви вирішили, що ваша майбутня професія повинна дати впевненість, що в сучасному світі ваші знання і вміння будуть затребувані і гідно оплачувані, оцініть можливості і перспективи професії «Опоряджувальник будівельний». Потреба будівництва в таких спеціалістах найбільша, тому що за вартістю і трудовими затратами часу значну частину в загальному обсязі будівництва займають малярні, штукатурні та лицювальні роботи. Обравши саме цю професію, ви навчитесь виконанню високоякісної штукатурки; опорядженню віконних і дверних прорізів; штукатуренню фасадів декоративними штукатурками; штукатуренню поверхонь із застосуванням механізації; опорядженню поверхонь спеціальними штукатурками; фарбуванню поверхонь водяними і неводяними складами; альфрейним опорядженням поверхонь; обклеюванню поверхонь шпалерами; облицюванню поверхонь керамічними плитками та природним каменем; улаштуванню підлог з новітніх будівельних матеріалів. Оволодівши цією професією,  ви зможете працювати на  будівельних майданчиках не лише нашого міста, а й за його межами.

Розмір заробітку опоряджувальника будівельного залежить від його кваліфікації, складності виконуваної роботи, форми власності та спеціалізації підприємства, організації, установи, де він працює.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора