A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Новоград-Волинське вище
професійне училище"

Енциклопедія професій

Дата: від до Скинути

Кравець

Професія закрійника потрібна людям для задоволення культурних, естетичних потреб у пошитті одягу. Професійна діяльність закрійника потребує доброї загальноосвітньої підготовки. Глибокі знання із шкільних предметів - математики, креслення, малювання, трудового навчання - є базою для опанування прийомами побудови креслень викройок та моделювання одягу. Професія закрійника передбачає наявність таких рис характеру, як акуратність, витримка, доброзичливість, тактовність, стриманість, ввічливість.

15:02 16.05.2019

Штукатур

Штукатур – це робітник, який виконує оздоблювальний шар розчину на різноманітних конструкціях, щоб вирівняти поверхню або надати їй певної форми та фактури. Він вміє поважати працю тих, хто працював на об’єкті будівництва до нього, і тих хто працюватиме після… Тому і до результатів власної праці його ставлення завжди відповідальне.

12:25 16.05.2019

Швачка

Швачка — це майстриня, яка займається пошиттям одягу та інших речей. Може виконувати весь обсяг роботи (швачка індивідуального пошиття в ательє) або одну з операцій (швачка-моторист у великосерійному виробництві).

12:25 16.05.2019

Муляр

Муляр – це робітник, який бере участь у зведенні та ремонті житлових будинків, мостів, промислових і інших споруджень із природних та штучних будівельних матеріалів. Сьогодні професія муляр шанована суспільством, адже саме він втілює у життя ідеї архітекторів та проектувальників і відповідає за комфорт, зручність та довговічність будівель.

12:25 16.05.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора